Animaatioklinikka

Tietopankki

Tervetuloa Animaatioklinikan tietopankki-sivuille. Näiden sivujen ensisijaisena tarkoituksena on koota yhteen kiinnostavaa ja tarpeellista animaation tekemiseen liittyvää tietoa josta on hyötyä jokaiselle animaattorille. Kohteenamme on erityisesti freelancerit jotka työskentelevät omissa oloissaan keskellä metsää, olosuhteissa missä kaikkea välttämätöntä tietoa ei aina ole saatavilla.
Keräämme tänne ajan myötä artikkeleita jotka koskevat animaation eri osalueita ja toivottavasti ne edes jossain määrin auttaisivat löytämään sitä kauan kaivattua tietoa. Sivuilta löytyvät artikkelit ovat varmasti hyvinkin eri näköisiä ja kokoisia mutta päädyimme tähän ratkaisuun juuri siksi että jokainen animaation osa-alue on toisestaan poikkeava. On tuotannon ennakkosuunnittelua, valmistelua, kuvausta, editoinita ja muita jälkitöitä. Jokaista osa-aluetta hoitaa yleensä jonkin sortin asiantuntija jolla on oma subjektiivinen näkemys asioiden hoidosta. Mikä on väärin, mikä oikein? Animaatioita tehdessäsi sinun on joka tapuksessa tehtävä suuri määrä päätöksiä em. liittyen käsikirjoitukseen, animointitekniikkaan, kuvaustekniikkaan, esitysformaattiin jne.
Silloin on tarpeen löytää hakemaansa tietoa jotta voisi tehdä mielestään oikeat ratkaisut. Animaation ja elokuvan tekemiseen liittyy tosiaankin niin paljon eri vaiheita että niiden kaikkien kattaminen näillä sivuilla ei onnistu ikinä. Siksi yritämme aloittaa varovaisesti ja avata tätä problematiikka niin kuin edellä mainittiin, omissa oloissaan työskentelevän freelancerin työpöydältä katsottuna, ajankohtaisia aiheita käsitellen ja nimenomaan suomalaista näkökulmaa painottaen.

Mukavia, kiintoisia ja avartavia lukuhetkiä toivottaen,

Animaatioklinikka